Watch, Follow, &
Connect with Us

For forums, blogs and more please visit our
Developer Tools Community.


Welcome, Guest
Guest Settings
Help

Thread: 10.2.3 Forms/Datamodule first time load is slow



Permlink Replies: 1 - Last Post: Mar 22, 2018 2:27 AM Last Post By: Ronald Klitsche Threads: [ Previous | Next ]
Clement Doss

Posts: 76
Registered: 3/26/00
10.2.3 Forms/Datamodule first time load is slow
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Mar 21, 2018 8:01 AM
Hi,

After updating to 10.2.3 I noticed that any form, frame or datamodule are taking more time to load when opening for the first time.
A very simple Datamodule with TidTCPServer, TidUDPserver are taking almost 30s to load. The same form under Berlin and Tokyo up to 10.2.2 were loading normally.
Anyone experiencing such behaviour?

Clément
Ronald Klitsche

Posts: 326
Registered: 8/26/01
Re: 10.2.3 Forms/Datamodule first time load is slow
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Mar 22, 2018 2:27 AM   in response to: Clement Doss in response to: Clement Doss
Clement Doss wrote:
After updating to 10.2.3 I noticed that any form, frame or datamodule are taking more time to load when opening for the first time.
A very simple Datamodule with TidTCPServer, TidUDPserver are taking almost 30s to load. The same form under Berlin and Tokyo up to 10.2.2 were loading normally.
Anyone experiencing such behaviour?

Have you tried to disable/remove the livebindings:
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-18158
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-14760
Legend
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Server Response from: ETNAJIVE02