Watch, Follow, &
Connect with Us

For forums, blogs and more please visit our
Developer Tools Community.


Welcome, Guest
Guest Settings
Help

Thread: Local Notifications not working from within Android Service.



Permlink Replies: 2 - Last Post: Nov 8, 2015 2:13 AM Last Post By: Markus Humm Threads: [ Previous | Next ]
Aone Pro

Posts: 3
Registered: 4/9/14
Local Notifications not working from within Android Service.
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Nov 6, 2015 12:22 AM
I tried the Notification Service sample and it is not sending any notifications as well.

Where as Downloadfile demo works ok and the notification are being sent.
http://delphi.org/2015/09/more-on-android-services-with-delphi-10-seattle/

I cant seem to find the difference.

How to make it work from inside the service?

trace for Notification Service Sample app:
11-08 13:34:19.079: W/ActivityManager(518): Unable to start service Intent { cmp=com.embarcadero.NotificationApp/com.embarcadero.services.NotificationService } U=0: not found

It seems the service is not being properly attached to the application, I tried removing and adding the service to the target platform but no use.

Tried adding a service entry to the AndroidManifest.template.xml but the app crashrs after pressing the button and the service is asked to start.

Edited by: Aone Pro on Nov 8, 2015 12:54 AM
Aone Pro

Posts: 3
Registered: 4/9/14
Re: Local Notifications not working from within Android Service.
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Nov 8, 2015 1:44 AM   in response to: Aone Pro in response to: Aone Pro
Adding the service entry to the AndroidManifest.xml made it work.

Probably a bug in Delphi 10 Seattle.
Markus Humm

Posts: 5,113
Registered: 11/9/03
Re: Local Notifications not working from within Android Service.
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Nov 8, 2015 2:13 AM   in response to: Aone Pro in response to: Aone Pro
Aone Pro wrote:
Adding the service entry to the AndroidManifest.xml made it work.

Probably a bug in Delphi 10 Seattle.

Hello,

if you feel this to be a bug then please go to quality.embarcadero.com and file
a report about it there! Just talking about it here doesn't make EMBT/Idera fix it.

Greetings

Markus
Legend
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Server Response from: ETNAJIVE02