Watch, Follow, &
Connect with Us

For forums, blogs and more please visit our
Developer Tools Community.


Welcome, Guest
Guest Settings
Help

Thread: Launch to iPad simulator stuck on splash screen



Permlink Replies: 4 - Last Post: Jun 30, 2015 1:36 AM Last Post By: Hans Jakobsen
Mike Margerum

Posts: 590
Registered: 12/1/99
Launch to iPad simulator stuck on splash screen
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Jun 29, 2015 9:00 AM
I'm launching an app to the iPAD simulator in XE8 and its just staying
on the splash screen. IS there any way I can tell what's going on here
using a log or conole? I'm launching without debugging so it's not
hitting a breakpoint.

Latest XCode and the 8.3 simulator.

Thanks
Mike Margerum

Posts: 590
Registered: 12/1/99
Re: Launch to iPad simulator stuck on splash screen
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Jun 29, 2015 9:03 AM   in response to: Mike Margerum in response to: Mike Margerum
Latest XCode and the 8.3 simulator.

Thanks

If I create a new project from scratch it launches fine. hmmmm....
Borja Serrano

Posts: 172
Registered: 1/10/13
Re: Launch to iPad simulator stuck on splash screen
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Jun 29, 2015 11:03 AM   in response to: Mike Margerum in response to: Mike Margerum
The problem is related to the "Deployment". Try to "Revert to default" in Deployment and it should work. Otherwise, recreating a mobile project should not take too much time
Mike Margerum

Posts: 590
Registered: 12/1/99
Re: Launch to iPad simulator stuck on splash screen
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Jun 29, 2015 12:54 PM   in response to: Borja Serrano in response to: Borja Serrano
On 6/29/15 2:03 PM, Borja Serrano wrote:
The problem is related to the "Deployment". Try to "Revert to default" in Deployment and it should work. Otherwise, recreating a mobile project should not take too much time
I chose "revert" and now im getting a "Please specify exact device
preset UUID". I guess the answer is to just recreate the project as you
suggested. ugh.

Thanks for the help
Hans Jakobsen

Posts: 103
Registered: 9/10/01
Re: Launch to iPad simulator stuck on splash screen
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Jun 30, 2015 1:36 AM   in response to: Mike Margerum in response to: Mike Margerum
Mike Margerum wrote:
I chose "revert" and now im getting a "Please specify exact device
preset UUID". I guess the answer is to just recreate the project as you
suggested. ugh.

This error is easy to solve, you simply need to choose a simulator target in Delphi. Right click on "Target" in the Project Manager and choose "Refresh". This will update the list of supported simulator devices. Then choose one of them.
Legend
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Server Response from: ETNAJIVE02