Watch, Follow, &
Connect with Us

For forums, blogs and more please visit our
Developer Tools Community.


Welcome, Guest
Guest Settings
Help

Thread: Search For Usages doesn't scroll the editor window?


This question is answered. Helpful answers available: 1. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 2 - Last Post: Dec 22, 2016 3:30 AM Last Post By: Lajos Juhasz
Astech Electron...

Posts: 3
Registered: 9/27/04
Search For Usages doesn't scroll the editor window?  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Dec 20, 2016 6:53 AM
When I right click a procedure or variable and do 'Search for Usages' I get the results window, listing the usages. But then, double click one and the editor window changes to the right tab, moves the cursor, and selects the text. But it doesn't scroll to the cursor! So I have to carefully click the little tab for the editor window, then move the cursor up and down to get the window to scroll to the right place so I can see the code. This can't be right? What am I missing? I'd assumed this was a bug in XE4 until I got 10.1 Berlin. Is there a secret checkbox I need to tick somewhere?

(My first post here for a while - I couldn't find anything in forum search)

Dominic.
Achim Kalwa

Posts: 70
Registered: 10/22/99
Re: Search For Usages doesn't scroll the editor window?
Helpful
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Dec 22, 2016 2:30 AM   in response to: Astech Electron... in response to: Astech Electron...
Hello,

Astech Electronics Ltd. Engineer wrote:

Is there a secret checkbox I need to tick somewhere?

No. I can confirm this bug in Delphi 10.1 Berlin Update 2.
It was reported as a bug (a year ago!):
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-13107

You may vote for it to get this fixed.

Achim

Lajos Juhasz

Posts: 801
Registered: 3/14/14
Re: Search For Usages doesn't scroll the editor window?  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Dec 22, 2016 3:30 AM   in response to: Achim Kalwa in response to: Achim Kalwa
Achim Kalwa wrote:

Hello,

Astech Electronics Ltd. Engineer wrote:

Is there a secret checkbox I need to tick somewhere?

No. I can confirm this bug in Delphi 10.1 Berlin Update 2.
It was reported as a bug (a year ago!):
https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-13107

You may vote for it to get this fixed.

Achim


Also an example was asked a year ago:

Eva Hernandez requested more info in order to validate the issue and
commented: Please, can you send us a video or images with the problem?
Thanks.
The problem is with a 'single' click not work, and 'double' click works?
Legend
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Server Response from: ETNAJIVE02