Watch, Follow, &
Connect with Us

For forums, blogs and more please visit our
Developer Tools Community.


Welcome, Guest
Guest Settings
Help

Thread: XE10.1 setup stucks


This question is answered. Helpful answers available: 2. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 19 - Last Post: May 17, 2016 8:28 AM Last Post By: Rudy Velthuis (...
Roman Novgorodov

Posts: 7
Registered: 12/9/06
XE10.1 setup stucks  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Apr 29, 2016 12:31 AM
Hello

XE10.1 setup freezes on 22%. It tryes to extract (or download) "core64 russian" module.
I can not skip this step and continue setup. Any my action loops or closes setup.

Platform Win7x64 Ultimate Russian SP1

http://teremock.com/xe10.1_setup_problem.png

Please help.

Roman Novgorodov

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:46 AM

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:47 AM
Ge Ph

Posts: 14
Registered: 10/5/06
Re: XE10.1 setup stucks  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Apr 29, 2016 6:21 AM   in response to: Roman Novgorodov in response to: Roman Novgorodov
Roman Novgorodov wrote:
Hello

XE10.1 setup freezes on 22%. It tryes to extract (or download) "core64 russian" module.
I can not skip this step and continue setup. Any my action loops or closes setup.

Platform Win7x64 Ultimate Russian SP1

http://teremock.com/xe10.1_setup_problem.png

Please help.

Roman Novgorodov

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:46 AM

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:47 AM

I don't have an answer, only questions and suggestions. I suppose you are using the "web installer." Have you tried the offline installer? Whichever installer you have used, I would try the other one. Have you opened a support ticket or reached out through official support channels yet?
Roman Novgorodov

Posts: 7
Registered: 12/9/06
Re: XE10.1 setup stucks  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Apr 29, 2016 7:53 AM   in response to: Ge Ph in response to: Ge Ph
Hello

Thanks for reply.
I used offline setup from ISO image (7Gb) from here:
<removed>

License code is valid.
Internet connection is available too.

I see "core 64 russian" in the error.
Possible it is new sanctions of capitalists from NATO USA,
against our independent country :-)
Joke :-)

I will try to open ticket. Thanks.

Roman

Ge Ph wrote:
Roman Novgorodov wrote:
Hello

XE10.1 setup freezes on 22%. It tryes to extract (or download) "core64 russian" module.
I can not skip this step and continue setup. Any my action loops or closes setup.

Platform Win7x64 Ultimate Russian SP1

http://teremock.com/xe10.1_setup_problem.png

Please help.

Roman Novgorodov

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:46 AM

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:47 AM

I don't have an answer, only questions and suggestions. I suppose you are using the "web installer." Have you tried the offline installer? Whichever installer you have used, I would try the other one. Have you opened a support ticket or reached out through official support channels yet?

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 7:53 AM

Edited by: Roman Novgorodov on May 17, 2016 5:48 AM
Helmuth J.H. Ad...

Posts: 115
Registered: 2/28/01
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Apr 29, 2016 10:18 AM   in response to: Roman Novgorodov in response to: Roman Novgorodov
Am 29.04.2016 um 10:48 schrieb Roman Novgorodov:
Hello

XE10.1 setup freezes on 22%. It tryes to extract (or download) "core64 russian" module.
I can not skip this step and continue setup. Any my action loops or closes setup.

Platform Win7x64 Ultimate Russian SP1

http://teremock.com/xe10.1_setup_problem.png

Please help.

Roman Novgorodov

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:46 AM

Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:47 AM
I've had the same problem with another file (very long one). It was a
problem with my DVD-drive. I connected an external drive and it worked.

---
Diese E-Mail wurde von Avast Antivirus-Software auf Viren geprüft.
https://www.avast.com/antivirus

Roman Novgorodov

Posts: 7
Registered: 12/9/06
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Apr 30, 2016 2:24 AM   in response to: Helmuth J.H. Ad... in response to: Helmuth J.H. Ad...
Thanks for reply, Helmuth.
But size of ISO image is over 7Gb and it is difficult to write it on physical dvd disk (4Gb).
I used ordinary "daemon tools" free util for mount virtual DVD.

ISO image is not seems corrupted because it was packed in ZIP file and ZIP was downloaded and extracted into ISO without errors.
Possible ISO contains bad (or misses) "core64 russian" packet.

Roman

Helmuth J.H. Adolph wrote:
Am 29.04.2016 um 10:48 schrieb Roman Novgorodov:
....
Edited by: Roman Novgorodov on Apr 29, 2016 1:47 AM
I've had the same problem with another file (very long one). It was a
problem with my DVD-drive. I connected an external drive and it worked.

---
Diese E-Mail wurde von Avast Antivirus-Software auf Viren geprüft.
https://www.avast.com/antivirus

Alexey Dynnikov

Posts: 1
Registered: 11/8/00
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Apr 30, 2016 4:15 AM   in response to: Roman Novgorodov in response to: Roman Novgorodov
Roman Novgorodov wrote:
Thanks for reply, Helmuth.
But size of ISO image is over 7Gb and it is difficult to write it on physical dvd disk (4Gb).
I used ordinary "daemon tools" free util for mount virtual DVD.

ISO image is not seems corrupted because it was packed in ZIP file and ZIP was downloaded and extracted into ISO without errors.
Possible ISO contains bad (or misses) "core64 russian" packet.

Roman

I have exactly the same problem. I do use the same ISO from TP download site and it is not corrupted. The setup program tries to download the following URL:

http://installers.codegear.com/releases/radstudio/18.0/{GUID is here}/core64%20russian.7zip

There are four types of files on the setup ISO: "[somefile].7zip", "[somefile] german.7zip", "[somefile] french.7zip" and "[somefile] japanese.7zip", there are no "[somefile] russian.7zip" files at all. It looks like an attempt to install localized version while not all possible locales are supported. I've tried to switch my comp to "us-en" by installing Windows language pack. Currently I have "en-us" interface, "en-us" keyboard, US location but system remembers somehow its origin so it does not help. Setup tries to download URL above and fails.

Alexey

Remy Lebeau (Te...


Posts: 9,447
Registered: 12/23/01
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 1, 2016 11:50 AM   in response to: Roman Novgorodov in response to: Roman Novgorodov
Roman wrote:

But size of ISO image is over 7Gb and it is difficult to write it on
physical dvd disk (4Gb).

The download page specifically states that you have to use a dual-layer DVD
(8.5 GB).

--
Remy Lebeau (TeamB)
Roman Novgorodov

Posts: 7
Registered: 12/9/06
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 2, 2016 12:04 AM   in response to: Remy Lebeau (Te... in response to: Remy Lebeau (Te...
Hello

Thanks for info.
Using DL DVD will not help too :-)

I resolved issue.
Just change HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language\InstallLanguage from 0419 to 0409 before run setup.
And return 0419 value back after success XE10.1 installation.

Roman

Remy Lebeau (TeamB) wrote:
Roman wrote:

But size of ISO image is over 7Gb and it is difficult to write it on
physical dvd disk (4Gb).

The download page specifically states that you have to use a dual-layer DVD
(8.5 GB).

--
Remy Lebeau (TeamB)
Rudy Velthuis (...


Posts: 7,731
Registered: 9/22/99
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 4, 2016 1:27 PM   in response to: Remy Lebeau (Te... in response to: Remy Lebeau (Te...
Remy Lebeau (TeamB) wrote:

Roman wrote:

But size of ISO image is over 7Gb and it is difficult to write it on
physical dvd disk (4Gb).

The download page specifically states that you have to use a
dual-layer DVD (8.5 GB).

Or use something like Virtual Clone Drive, or the latest versions of
Windows, to simply mount the ISO as a new drive. That is what I do and
it works fine, both in Windows 7, using VCD, or in Windows 10, using
the built-in capabilities.

--
Rudy Velthuis http://www.rvelthuis.de

"Beware of all enterprises that require new clothes."
-- Henry David Thoreau
Rudy Velthuis (...


Posts: 7,731
Registered: 9/22/99
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 4, 2016 8:25 AM   in response to: Roman Novgorodov in response to: Roman Novgorodov
Roman Novgorodov wrote:

Hello

XE10.1 setup freezes on 22%.

Probably because you called it XE10.1. There is no XE10.1. The XE
version scheme stopped at 8.

--
Rudy Velthuis http://www.rvelthuis.de

"Money often costs too much."
-- Ralph Waldo Emerson

Roman Novgorodov

Posts: 7
Registered: 12/9/06
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 4, 2016 9:58 AM   in response to: Rudy Velthuis (... in response to: Rudy Velthuis (...
Good joke :-)
Almost like another joke when someone still uses BDS in registry key names (Borland Developer Studio)

:-)

Roman
"There's no such thing as two."

Rudy Velthuis (TeamB) wrote:
Roman Novgorodov wrote:

Hello

XE10.1 setup freezes on 22%.

Probably because you called it XE10.1. There is no XE10.1. The XE
version scheme stopped at 8.

--
Rudy Velthuis http://www.rvelthuis.de

"Money often costs too much."
-- Ralph Waldo Emerson

Rudy Velthuis (...


Posts: 7,731
Registered: 9/22/99
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 4, 2016 1:29 PM   in response to: Roman Novgorodov in response to: Roman Novgorodov
Roman Novgorodov wrote:

Good joke :-)
Almost like another joke when someone still uses BDS in registry key
names (Borland Developer Studio)

BDS is the name of the IDE executable, so that looks fine. But XE 10.1
is not the name or part of the name of any product they sell, so that
looks wrong.

--
Rudy Velthuis http://www.rvelthuis.de

"Hemingway was a jerk."
-- Harold Robbins
Ge Ph

Posts: 14
Registered: 10/5/06
Re: XE10.1 setup stucks [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 4, 2016 10:32 AM   in response to: Rudy Velthuis (... in response to: Rudy Velthuis (...
Rudy Velthuis (TeamB) wrote:
Roman Novgorodov wrote:

Hello

XE10.1 setup freezes on 22%.

Probably because you called it XE10.1. There is no XE10.1. The XE
version scheme stopped at 8.

--
Rudy Velthuis http://www.rvelthuis.de

"Money often costs too much."
-- Ralph Waldo Emerson


You really are a troll. No one (but you) has an issue with the name. For some reason you go out of your way to interject your rigid and unnecessary dogma about how other, free, individuals must adhere to your belief in how a product can be referred to. You were mistaken in saying it's rude to call Berlin XE10.1. Rude is coming into a thread with no purpose of helping to resolve a problem that people are actively engaged in a discussion about and pointing out a trivial, unrelated matter. A thread where your input was clearly not needed and your response had no bearing on resolving the issue. Grow up and get over it Rud(e)y.

Roman, glad you got XE10.1 working.
Rudy Velthuis (...


Posts: 7,731
Registered: 9/22/99
Re: XE10.1 setup stucks [Edit] [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 4, 2016 1:10 PM   in response to: Ge Ph in response to: Ge Ph
Ge Ph wrote:

You really are a troll. No one (but you) has an issue with the name.

I am the only one calling people on it, perhaps. Too bad you have a
problem with that. <shrug>

--
Rudy Velthuis (TeamB) http://www.rvelthuis.de

"... The CIA has overthrown functioning democracies in over
twenty countries."
-- John Stockwell, former CIA official
Quentin Correll


Posts: 2,412
Registered: 12/1/99
Re: XE10.1 setup stucks [Edit] [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 4, 2016 1:40 PM   in response to: Ge Ph in response to: Ge Ph
Ge,

| No one (but you) has an issue with the name.

Wrong.

--

Q -- XanaNews 1.19.1.372 - 2016-05-04 13:40:24
Frederik Winkel...

Posts: 3
Registered: 12/2/06
Re: XE10.1 setup stucks [Edit] [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 16, 2016 1:37 PM   in response to: Ge Ph in response to: Ge Ph
Believe me, Rudy is no troll. Check who he is and what he has done. Then
check what TeamB is.

Rudy just uses his pinpoint accuracy to make the people get used to the
newer product naming scheme. But feel free to dislike his humor.

If Roman was able to solve his problem changing InstallLanguage key,
then it's obviously an installer bug. Roman, please report this.

And by the way, would anybody mind removing the TP download links in
this public thread?

- Frederik (Indy Core Team)

On 04.05.16 19:34, Ge Ph wrote:

You really are a troll. No one (but you) has an issue with the name. For some reason you go out of your way to interject your rigid and unnecessary dogma about how other, free, individuals must adhere to your belief in how a product can be referred to. You were mistaken in saying it's rude to call Berlin XE10.1. Rude is coming into a thread with no purpose of helping to resolve a problem that people are actively engaged in a discussion about and pointing out a trivial, unrelated matter. A thread where you
r input was clearly not needed and your response had no bearing on resolving the issue. Grow up and get over it Rud(e)y.

Roman, glad you got XE10.1 working.
Roman Novgorodov

Posts: 7
Registered: 12/9/06
Re: XE10.1 setup stucks [Edit] [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 17, 2016 5:48 AM   in response to: Frederik Winkel... in response to: Frederik Winkel...
The download link points to password protected page.
I think there is no security problem.
But I will easy remove it now .... just for you :-)

Frederik Winkelsdorf wrote:
.....
And by the way, would anybody mind removing the TP download links in
this public thread?

- Frederik (Indy Core Team)
Frederik Winkel...

Posts: 3
Registered: 12/2/06
Re: XE10.1 setup stucks [Edit] [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 17, 2016 5:58 AM   in response to: Roman Novgorodov in response to: Roman Novgorodov
On 17.05.16 14:48, Roman Novgorodov wrote:
The download link points to password protected page.
I think there is no security problem.

Agreed, but.. you know ;)

But I will easy remove it now .... just for you :-)

Thank you :)

- Frederik
Rudy Velthuis (...


Posts: 7,731
Registered: 9/22/99
Re: XE10.1 setup stucks [Edit] [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 17, 2016 8:28 AM   in response to: Frederik Winkel... in response to: Frederik Winkel...
Frederik Winkelsdorf wrote:

Believe me, Rudy is no troll. Check who he is and what he has done.
Then check what TeamB is.

Rudy just uses his pinpoint accuracy to make the people get used to
the newer product naming scheme. But feel free to dislike his humor.

<wiping tear out of corner of eye> Thanks.

--
Rudy Velthuis http://www.rvelthuis.de

"Everyone is a genius at least once a year; a real genius has his
original ideas closer together."
-- Georg Lichtenberg (1742-1799)
Rudy Velthuis (...


Posts: 7,731
Registered: 9/22/99
Re: XE10.1 setup stucks [Edit] [Edit]  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: May 17, 2016 8:28 AM   in response to: Ge Ph in response to: Ge Ph
Ge Ph wrote:

You really are a troll. No one (but you) has an issue with the name.
For some reason you go out of your way to interject your rigid and
unnecessary dogma about how other, free, individuals must adhere to
your belief in how a product can be referred to.

You can call it Rumpelstiltskin, if you want, but using the XE prefix
for a product with a completely different name causes confusion,
especially since these days, XE9 and XE10 are both used to refer to
Seattle and XE10 is also used to refer to Berlin.

So to avoid confusion, simply refer to it by its real name. Using XE
for it is just as silly and childish as using something like
InBorCadero for Embarcadero, or M$ for Microsoft. It is what teenagers
do, but grown up professionals should not play these silly games.

--
Rudy Velthuis http://www.rvelthuis.de

"When you do the common things in life in an uncommon way, you
will command the attention of the world."
-- George Washington Carver (1864-1943)
Legend
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Server Response from: ETNAJIVE02