Watch, Follow, &
Connect with Us

For forums, blogs and more please visit our
Developer Tools Community.


Welcome, Guest
Guest Settings
Help

Thread: XE7, XCode 6.1, iOS 8.1 - What a combination


This question is not answered. Helpful answers available: 2. Correct answers available: 1.


Permlink Replies: 3 - Last Post: Dec 11, 2014 6:55 PM Last Post By: Chris Nillissen
Martin Waller

Posts: 12
Registered: 10/12/14
XE7, XCode 6.1, iOS 8.1 - What a combination  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Dec 10, 2014 7:39 AM
Hi,

I've been trying to port some XE7 Delphi code to an iOS iPad these last few days and I seem to be getting no where.

When I try to build the project within XE7 I get the famous "Unable to install package" error. If I ignore that error and copy the IPA file to the iPad using iTunes then the code fires up. The program works but randomly crashes, sometimes it runs to 20 seconds before it crashes, sometimes it runs a lot longer. To me this seems like a memory issue.

I've not been able to run the code in the iOS simulator as I get the famous "Timeout error".

I've been digging around trying to find error logs that might be generated and so far I have found none!

Does anyone have any tips as to where I may go next?

Reading around it's almost as if I need to roll back to iOS 7 to get the simulator working but I only have the one MAC and I'm not keen to wind it back.

Does anyone know of a good combination of versions of the software layers that will work to allow me to debug in the iOS simulator?

Many thanks

Martin
Eli M

Posts: 1,346
Registered: 11/9/13
Re: XE7, XCode 6.1, iOS 8.1 - What a combination  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Dec 10, 2014 7:07 PM   in response to: Martin Waller in response to: Martin Waller
Are you doing any TCP/UDP calls? If so they need to be within a thread or anonymous thread. IOS will kill your app if it blocks the main thread for more than 10 seconds with a TCP/UDP call.
Martin Waller

Posts: 12
Registered: 10/12/14
Re: XE7, XCode 6.1, iOS 8.1 - What a combination  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Dec 11, 2014 5:18 AM   in response to: Eli M in response to: Eli M
Hi,

Many thanks for the reply.

Yes I am doing TCP/UDP calls but they are on a separate thread and seems to be completing without issue as I see the data on the screen.

Out of desperation I've tried to use NSLog in various places but that output never seems to appear in the iPhone Configuration Utility!

At this point I'm starting to wonder about writing the think in Objective-C! The cross platform portability seems like a nice idea but I've hit so many problems with it. I've ported the same application to Android and that's frustrating too. If you compare the turn around time - compile / download / debug - to native Java, XE7 is very slow.

Martin

Eli M wrote:
Are you doing any TCP/UDP calls? If so they need to be within a thread or anonymous thread. IOS will kill your app if it blocks the main thread for more than 10 seconds with a TCP/UDP call.
Chris Nillissen

Posts: 60
Registered: 11/5/06
Re: XE7, XCode 6.1, iOS 8.1 - What a combination  
Click to report abuse...   Click to reply to this thread Reply
  Posted: Dec 11, 2014 6:55 PM   in response to: Martin Waller in response to: Martin Waller
I have been receiving the "Unable to install package" errors too, trying to install to both iPhone 6 and iPhone 5S devices. However, for me the iOS Simulator works fine.

I was able to install to a Device before I installed Xcode 6.1.1 (which I did at the beginning of this week). So I am thinking it might be a change in Xcode thats screwing with RAD Studio deployment to a device.
Legend
Helpful Answer (5 pts)
Correct Answer (10 pts)

Server Response from: ETNAJIVE02